dissabte, 29 de maig de 2010

Neix el Grup de Folk de Vilanova i la Geltrú !!!

L’any passat a la festa major de la Geltrú ens varem reunir un grup nombrós de persones, moltes de les quals havíem viscut els anys 60 i 70 i havíem participat en les moltes cantades i grups de música folk que van existir, fenomen molt conegut també en altres poblacions. Ens reunirem unes 400 persones al voltant d’un “foc de camp” i ens posarem a cantar cançons d’aquells temps però cantades ara, enmig d’uns moments socials en que trobem a faltar referents clars, per afrontar les moltes crisis que tenim actualment.

No sabem massa bé què ens va moure a cantar amb tanta energia i convicció però el cert és que alguna cosa va voler dir, o alguna cosa volíem expressar.

El llegendari mestre i trobador de folk Pete Seeger també se’ns afegí a l’acte enviant-nos un correu electrònic dient: “les vostres cançons estaran per sobre de les fronteres de les religions, de les polítiques i de qualsevol tipus de malentès”.

Després d’uns mesos d’algunes noves trobades i d’alguns assaigs més o menys seriosos (més aviat menys), veiem clar que aquesta dinàmica de la cançó popular (folk) cantada de manera espontània i sense masses protocols, ens pot ajudar a mantenir el caliu, l’ànim i l’esperança de que hem de poder afrontar les boires actuals de la societat si ens unim les persones que busquem superar les fronteres de les religions, de les polítiques i dels malentesos.

Us convidem a cantar i a participar en el Grup de Folk de Vilanova i la Geltrú.

Qui pot participar?
Tota persona a qui li agradi cantar o tocar algun instrument de manera mig espontània, a part de si té més o menys coneixements musicals, és benvinguda. Cal que es doni d’alta a la web.

Sobre els assaigs...
No es fan assaigs habitualment, excepte per preparar alguna cantada popular que ens ha estat demanada. Les convocatòries es fan per correu electrònic.

Sobre les actuacions...
Quan hi ha un esdeveniment en el que ens han demanat de participar, cadascú hi va segons la seva disponibilitat. La petició d’actuació es pot fer directament a la web.

El repertori...
El punt de partida és el recull de cançons que varem preparar en ocasió de la Festa Major de la Geltrú del 2009 i es podrà anar ampliant sense límits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada